Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Έρευνα: Οι αιρέσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου και τα εγκαίνια του νέου Διαθρησκειακού Κέντρου στο Κάιρο

Μια ακόμη βλάσφημη διακήρυξη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας - ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ONLINE 
«Μεγάλη τιμή μου από το Άζγαρ, ο Ιμάμης που σήμερα είναι παρών για να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε αδέλφια στο όνομα του Χριστού» (Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄)
Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Πανθρησκειακό όραμα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’ πραγματοποιήθηκε με τα εγκαίνια του Πατριαρχικού Κέντρου Μελετών και Διαλόγου, στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.


Ένας ακόμη εκκλησιαστικός ταγός της Ορθόδοξης Εκκλησίας πρωτοστατεί σε οικουμενιστικά διαχριστιανικά/διαθρησκειακά ανοίγματα, καταφρονώντας τους Ιερούς Κανόνες, την Ιερά Παράδοση και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων. Το μονοπάτι της Πανθρησκείας του Αντιχρίστου δομείται μεθοδικά, οδηγώντας στην πλάνη και την απώλεια.
Θεία Λειτουργία παρουσία εκπροσώπων από όλα τα Θρησκευτικά δόγματα – Εγκαίνια του Πατριαρχικού Κέντρου Μελετών και Διαλόγου

Την 6η Νοεμβρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χοροστάτησε (1, 2) κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ι. Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ερμουπόλεως Νικόλαος και Γουινέας Γεώργιος, ενώ την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι. Στις Ιερές Ακολουθίες παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλα τα Θρησκευτικά δόγματα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Θεόδωρος τέλεσε τα επίσημα εγκαίνια του Πατριαρχικού Κέντρου Μελετών και Διαλόγου, το οποίο στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο χώρο της Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου, ανοίγοντας με χαρά και ελπίδα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, την πόρτα της συναδέλφωσης και της αγάπης μεταξύ όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου θρησκείας και εθνότητας.
κ. Θεόδωρος Β΄: «Αδέλφια στο όνομα του Χριστού» με τον Ιμάμη από το Άζχαρ, αδελφή η Κοπτική «Εκκλησία», μεγάλη τιμή ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής «Εκκλησίας»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επίσημου Ιστολογίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τα εγκαίνια του Πατριαρχικού Κέντρου Μελετών και Διαλόγου τίμησαν με την παρουσία τους «εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και ομολογιών όπως Καθολικών, Αγγλικανών, Κοπτών και του Μεγάλου Μουφτή του Άζγαρ».

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος κατά τον λόγο που εκφώνησε τόνισε ότι το Κέντρο Μελετών και Διαλόγου αποτελεί ένα χώρο «που θα συνδιαλέγονται τα παιδιά από όλες τις θρησκείες και όλες τις χώρες». Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια τους αιρετικούς και αλλοθρήσκους που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, υπενθυμίζοντας ότι με τον Ιμάμη από το Άζχαρ είναι «αδέλφια στο όνομα του Χριστού». Τέλος, αποκάλεσε την Κοπτική «Εκκλησία» ως «αδελφή Εκκλησία» και χαρακτήρισε την παρουσία του «Αρχιεπισκόπου» της Αγγλικανικής «Εκκλησίας» ως μεγάλη τιμή:

[05:16] Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’: «Θα ήθελα παιδιά μου εξαιρέτως να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήρθατε σήμερα. Μεγάλη τιμή, ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Μεγάλη τιμή μου από το Άζγαρ, ο Ιμάμης που σήμερα είναι παρών για να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε αδέλφια στο όνομα του Χριστού. Την αδελφή μου Κοπτική Εκκλησία…».
Εκπρόσωπος του διαχριστιανικού/διαθρησκειακού συγκρητισμού και η μεγαλύτερη βλασφημία που ειπώθηκε από χείλη Αρχιερέως

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ εκφράζεται με τα πιο θερμά λόγια προς τους αιρετικούς και αλλοθρήσκους. Καθώς αποτελεί έναν από τους πιο θερμούς εκπροσώπους του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού συγκρητισμού, σκανδαλίζει συχνά τόσο με αντορθόδοξους λόγους, όσο και με τις ενέργειες του. Ακολούθως υπενθυμίζουμε μερικά χαρακτηριστικά γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε ο κ. Θεόδωρος, τα οποία αποκαλύπτουν τις σκοτεινές προθέσεις/στόχους του, στο δρόμο προς την Πανθρησκεία:

α) Τα τζαμιά είναι ιερός χώρος όπου λατρεύεται από το Κοράνι ο Θεός:

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2018, ακούστηκε η μεγαλύτερη βλασφημία που ειπώθηκε από χείλη Αρχιερέως. Κατά το κήρυγμα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος διατρανώνει από άμβωνος ότι: «Και στα ιερά τζαμιά λατρεύεται από το Κοράνι ο Θεός»!


β) Το Κοράνι και το Ευαγγέλιο συναντιούνται για να δείξουμε ότι είμαστε παιδιά του Θεού:

Τα Χριστούγεννα του 2019, ο κ. Θεόδωρος απευθυνόμενος προς τους επισήμους που είχαν μεταβεί στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, εκφωνεί από άμβωνος: «Απέναντι στον Αδελφό Αλ Άζχαρ συναντώ και χαιρετίζω όλους τους αδελφούς μας Μουσουλμάνους. Σήμερα συναντάται το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο για να δείξουμε ότι είμαστε αδέλφια, παιδιά του Θεού».

γ) Μνημόνευση του ψευδεπισκόπου Κιέβου Επιφανίου της νέας σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας:

Στις 11 Νοεμβρίου 2019, κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στο Ντάχερ της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, μνημονεύει για πρώτη φορά τον σχισματικό ψευδεπίσκοπο Κιέβου Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της νέας «Εκκλησίας» της Ουκρανίας.

δ) Η Κοπτική «Εκκλησία» και η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελούν μία «Εκκλησία» με αρχηγό τον Ιησού Χριστό:

Την 20η Ιανουαρίου 2020, επισκεπτόμενος τον Κόπτη Πατριάρχη δηλώνει με έμφαση ότι: «Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό»», αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν θεωρεί την Ορθόδοξη Εκκλησία ως την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης: Ο διπλός στόχος των διαθρησκειακών συναντήσεων

Τα τελευταία χρόνια, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της βίας και της οικοδόμησης της ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, παρατηρείται ένα διαρκώς κλιμακούμενο ενδιαφέρον για την οργάνωση διαθρησκειακών συναντήσεων και διαλόγων, με την αμέριστη αρωγή σκοτεινών πολιτικών δυνάμεων, διακόνων της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο μεγαλύτερος στόχος των διαθρησκειακών συναντήσεων/διαλόγων είναι η οικοδόμηση του πολυπολιτισμικού μοντέλου της Νέας Εποχής, της Πανθρησκείας του Αντιχρίστου. Οι σύγχρονοι εκκλησιαστικοί ταγοί υποτάσσονται προθύμως στα κελεύσματα των ισχυρών, λησμονώντας το ρόλο και την αποστολή τους, ως θεματοφύλακες της Ορθόδοξης Πίστης.

Σχετικά με τους στόχους των Διαθρησκειακών Συναντήσεων, ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης σημειώνει στο βιβλίο με τίτλο «Διαθρησκειακές συναντήσεις -Ἄρνηση τοῦ Εὐαγγελίου και προσβολή τῶν Ἁγίων Μαρτύρων»:
«Δίκαια χαρακτηρίσθηκαν ως συναντήσεις και διάλογοι «κατ’ επιταγήν» των ισχυρών, στους οποίους δυστυχώς υπακούουν και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες.
Είναι διπλός ο στόχος αυτών των συναντήσεων. Από τη μία πλευρά προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη από την πολιτική στην θρησκεία, να παρουσιάσουν δηλαδή πως υπεύθυνες για την τρομοκρατία δεν είναι η φτώχεια και η καταπίεση των λαών, αλλά ο θρησκευτικός φανατισμός. Και από την άλλη επιδιώκουν να ενισχύσουν τον συγκρητισμό, την ανάμειξη πολιτισμών και θρησκειών, την οικοδόμηση του πολυπολιτισμικού μοντέλου της Νέας Εποχής, της Πανθρησκείας του Αντιχρίστου. Η εποχή του Ιχθύος (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός) τελείωσε με το τέλος της δεύτερης χιλιετίας, και αρχίζει τώρα από το 2001 η εποχή του Υδροχόου, του Αντιχρίστου, ο οποίος βέβαια ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο έχει να ισοπεδώσει και να εξισώσει τις θρησκείες, ώστε να παύσει να ισχύει η διακήρυξη του Ευαγγελίου ότι μόνον ο Χριστός είναι το φως του κόσμου, η αλήθεια και η ζωή, και να παραμείνουν έτσι οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σκότος και στην πλάνη».

(Χαρακτηριστική φωτογραφία από το επίσημο site του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φροντιστήριο εκμαυλισμού παιδιών– Μια φασιστική επιβολή της «διαφορετικότητας» με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους

"Η Νίκη Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα σκευάσματα του Μπουρλά και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γ...