Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ο Μπιλ Γκέιτς φοβάται για άλλη μια φορά τη βιολογική τρομοκρατία και προτείνει την έναρξη “μικροβιακών παιχνιδιών”.



news.sky.com: Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε ότι πρέπει να δαπανηθούν “δεκάδες δισεκατομμύρια” σε έρευνα και ανάπτυξη για την προετοιμασία για την επόμενη πανδημία.

Ο ιδρυτής της Microsoft προειδοποίησε για βιοτρομοκρατικές επιθέσεις και κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να χρησιμοποιήσουν “μικροβιακά παιχνίδια” για να προετοιμαστούν γι’ αυτές. Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για μελλοντικές πανδημίες και επιθέσεις επενδύοντας δισεκατομμύρια στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Ο κ. Γκέιτς εμφανίστηκε στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP26 την Τρίτη, όπου συμμετείχε σε σύνοδο για την επιτάχυνση της καθαρής τεχνολογίας και συναντήθηκε με τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Τζέρεμι Χαντ, πρόεδρο της Επιτροπής Επιλογής για την Υγεία της δεξαμενής σκέψης Policy Exchange, ο κ. Γκέιτς πρότεινε τη χρήση “μικροβιακών παιγνίων” για να μάθουμε πώς να ανταποκρινόμαστε σε τέτοιες εξελίξεις.

Ζήτησε επίσης να δημιουργηθεί μια νέα ειδική ομάδα δράσης για την πανδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) με προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Πιθανώς θα χρειαζόταν περίπου ένα δισεκατομμύριο ετησίως για μια ειδική ομάδα δράσης για την πανδημία σε επίπεδο ΠΟΥ, η οποία θα έκανε επιτήρηση και θα έκανε αυτό που ονομάζω “παιχνίδια μικροβίων”, δηλαδή ειδικές ασκήσεις και ασκήσεις”, είπε.

Jeremy Hunt: “Λέτε, λοιπόν, τι θα γίνει αν ένας βιοτρομοκράτης φέρει ευλογιά σε 10 αεροδρόμια; Ξέρετε πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος σε αυτό;”.

Μπιλ Γκέιτς: “Υπάρχουν φυσικές επιδημίες και επιδημίες που προκαλούνται από τη βιοτρομοκρατία που θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερες από αυτές που βιώνουμε σήμερα, και παρόλα αυτά η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης θα πρέπει να μας δώσει εργαλεία που ξέρετε ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα. Επομένως, θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι αυτό θα ήταν προτεραιότητα. Αυτή η κατανομή θα πρέπει να γίνει το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης αυτής της παγκόσμιας ομάδας εργασίας για την πανδημία”.

Ο Γκέιτς συνέχισε προσθέτοντας ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να δαπανήσουν “δεκάδες δισεκατομμύρια” σε έρευνα και ανάπτυξη για να προετοιμαστούν για την επόμενη πανδημία.

“Ελπίζω ότι σε πέντε χρόνια θα μπορώ να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία, αλλά αυτό θα απαιτήσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετάσχουν σε αυτό”, δήλωσε ο Γκέιτς.

“Το ωραίο είναι ότι έχουμε πολλή έρευνα και ανάπτυξη να κάνουμε για να προετοιμαστούμε για την επόμενη πανδημία, όπως το να κάνουμε τα εμβόλια φθηνά, να έχουμε μεγάλα εργοστάσια, να εξαλείψουμε τη γρίπη, να απαλλαγούμε από το κοινό κρυολόγημα, να κάνουμε τα εμβόλια απλά ένα μικρό τσιρότο. Αυτά είναι πράγματα που θα είναι απίστευτα χρήσιμα ακόμη και σε χρόνια που δεν θα έχουμε πανδημίες”.

Ο τέταρτος στον κατάλογο των πλουσιότερων ανδρών του κόσμου δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να μιλάει για την ετοιμότητα κατά της πανδημίας στο πλαίσιο του έργου του ως φιλάνθρωπος. Ο Γκέιτς το έθεσε ως εξής:

“Τώρα, μαζί με το μήνυμα για το κλίμα και τη συνεχιζόμενη καταπολέμηση των ασθενειών των φτωχών, θα μιλήσω πολύ για την ετοιμότητα για πανδημίες. Και νομίζω ότι αυτό θα βρει πρόσφορο έδαφος, διότι, ξέρετε, έχουμε χάσει τρισεκατομμύρια δολάρια και εκατομμύρια ζωές και οι πολίτες περιμένουν από τις κυβερνήσεις τους να μην αφήσουν να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο”.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φροντιστήριο εκμαυλισμού παιδιών– Μια φασιστική επιβολή της «διαφορετικότητας» με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους

"Η Νίκη Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα σκευάσματα του Μπουρλά και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γ...