Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ανοιχτή επιστολή προς τον π. Αντώνιο Στυλιανάκη

Αγαπητέ Πατέρα Αντώνιε, 

Με αφορμή την ειρωνική και προσβλητική συμπεριφορά του δημοσιογράφου Ν. Ευαγγελάτου στο πρόσωπό σας σε πρόσφατη εκπομπή[1], η Κίνηση Πολιτών «ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ» αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την συμπαράστασή της στον αγώνα που δίνετε για την Εκκλησία και την Πατρίδα μας, μέσα από όσα επισημαίνετε για τη λεγόμενη πανδημία του κορωνοϊού.  

Δυστυχώς κάθε ζωντανή και καλόπιστη σκέψη-θέση που έχει ως σκοπό να ελέγξει τις αντιφάσεις και τις αμφιταλαντεύσεις της επιτροπής των «ειδικών για την πανδημία του κορωνοϊού» αλλά και την τρομολαγνεία που καλλιεργούν τα συστημικά ΜΜΕ, λοιδορείται, διαστρέφεται και συκοφαντείται. Μετά την εν λόγω εκπομπή έσπευσαν οι Σειρήνες της δημοσιογραφίας να αναγγείλουν εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις σας περί κορωνοϊού και χρήσης της μάσκας, και πραγματικά μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση πώς είναι δυνατόν να  γνωρίζουν τα ΜΜΕ την ενέργεια του εισαγγελέα τη στιγμή που κι εσείς ο ίδιος, όπως αποκαλύψατε, δεν έχετε λάβει σχετική κλήση[2].

Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ που διαμορφώνουν τις «ειδήσεις» στην Ελλάδα πήραν πρόσφατα από την κυβέρνηση 20 εκατομμύρια ευρώ[3]: το MEGA πήρε κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ, το SKAI οκτακόσιες και πλέον χιλιάδες ευρώ κ.ο.κ. Αλήθεια, γιατί η κυβέρνηση έπρεπε να ξοδέψει 20 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ για να ενημερώσει τους Έλληνες για την ύπαρξη του κορωνοϊού και την προστασία απ’ αυτόν; Ποιοι «ειδικοί» και με ποιό σκεπτικό το αποφάσισαν; Πώς, άραγε, αξιολογείται από την κυβέρνηση η ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν τα ΜΜΕ; Ελέγχονται για το έργο τους; Πόσες ΜΕΘ θα μπορούσε να φτιάξει μια ευνομούμενη πολιτεία με 20 εκατομμύρια ευρώ για να αναβαθμίσει το σύστημα υγείας; Γιατί δεν έδωσαν τα χρήματα εκεί; Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και, στην ουσία τους, θα παραμείνουν αναπάντητα. Και υπάρχουν δεκάδες σκόμη αμείλικτα ερωτήματα προς την κυβέρνηση-πολιτεία για το θέμα αυτό. 

Όσοι προσπαθούμε πραγματικά να κατανοήσουμε το καινοφανές αυτό φαινόμενο και να αναρωτηθούμε καλοπροαίρετα για την ποιότητα και προέλευση των «ειδήσεων» που μας σερβίρονται αλλά και για τον αποτελεσματικότητα των μέτρων που μας επιβάλλονται, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ως «αρνητές»(!) της ύπαρξης του ιού και άλλα φαιδρά (σας γνωρίζουμε ότι μέλος της «ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ» έχει περάσει και βιώσει την παθογένεια του διαβόητου COVID-19, όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες χωρίς να νοσηλευθεί και χωρίς να λάβει οποιαδήποτε αγωγή).

Επισημαίνουν έγκριτοι επιστήμονες ότι η θνητότητα που προκαλεί ο κορωνοϊός στον πληθυσμό (η αναλογία των θανάτων σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με την νόσο σε δεδομένο χρονικό διάστημα) είναι περίπου στο 0,2%[4] και αφορά κυρίως σε υπερήλικα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Πρόσφατη έρευνα των Meyerowitz-Katz & Merone (2020)[5] που βασίζεται σε μετα-ανάλυση δεδομένων τοποθετεί την θνητότητα από ή με COVID μεταξύ 0,53% – 0.82% επισημαίνοντας ότι τα δεδομένα αυτά παρουσιάζουν μεγάλη ανομοιογένεια, με τον υψηλό δείκτη να αφορά σε άτομα άνω της ηλικίας των 70 ετών, ενώ ο δείκτης θνητότητας για άτομα ηλικίας 18 – 70 ετών είναι αισθητά χαμηλότερος. Τέτοια επιστημονικά δεδομένα δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ των 20 εκατομμυρίων ευρώ, ούτε και γίνονται ρεπορτάζ σχετικά με πώς νίκησαν τη νόσο τόσες χιλιάδες Έλληνες. Αντίθετα, ακούμε φαιδρότητές του τύπου «...το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» -και πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως κατάφεραν σπιθαμιαίοι δημοσιογραφίσκοι να έχουν συμβουλευθεί το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας και να έχουν συμπεράνει ότι το σύνολο των επιστημόνων έχει τη μία και αυτή άποψη, αυτήν που συντονισμένα επιβάλλεται στο σύνολο των Ελλήνων από εκείνους που τους έχει ανατεθεί το υψηλό λειτούργημα της ενημέρωσης. 

Κλείνοντας την επιστολή αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας για την εκκωφαντική σιωπή της ΔΙΣ, ωσάν τα μέτρα αυτά που επιβάλλει η κυβέρνηση να μην αφορούν στην Πατρίδα μας αλλά κάποιαν άλλη χώρα, όπου η Ορθοδοξία είναι αμελητέο μέγεθος, θεσμός ήσσονος σημασίας -και όχι θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της ταυτότητας και του πολιτισμού ενός ολόκληρου λαού. Προσευχόμαστε να κλείσουν γρήγορα οι πληγές που προκαλούνται στο πλήρωμα της Εκκλησίας και να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον λαό του Θεού, που καλείται για μιαν ακόμη φορά να ξεχάσει ότι είναι ενεργό μέλος του εκκλησιαστικού σώματος και να περιοριστεί στην, περίφημη πια, «ατομική λατρεία».

π. Αντώνιε, ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο στην ζωή και το έργο σας.

_______________________________________________________________________

1 https://youtu.be/cQhS9Nji-_U

2 https://youtu.be/KLKHRl3gXhk

3 https://vid1.ria.ru/ig/infografika/kafidov/Sputnik/greece/Covid-19.pdf

4 https://youtu.be/dqUjFEAfVmI

5 A systematic review and meta-analysis of published research dataon COVID-19 infection fatality rates - https://bit.ly/2U5Gsg0




1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε τον Θεόν για εσάς Πάτερ.
    Ευχάριστο στην σελίδα.
    Ειρήνη Νότιο Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φροντιστήριο εκμαυλισμού παιδιών– Μια φασιστική επιβολή της «διαφορετικότητας» με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους

"Η Νίκη Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα σκευάσματα του Μπουρλά και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γ...