Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Αποτείχιση από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλον


ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΩΡΑ - Η Αλήθεια που κρύβουν επιμελώς
 
«Έφτασε πια και για μας ο αγιώτατος καιρός της θυσιαστικής ομολογίας, δια της ιεροκανονικής διακοπής του μνημοσύνου σας»
Κυκλοφορήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων μια εξαιρετική επιστολή Αποτείχισης από τον αιρετίζοντα Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλον, του πρεσβυτέρου π. Χαραλάμπους Τσάντου, με ημερομηνία 30/9/2021.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιερό Ναό στον οποίο υπηρετούσε ο π. Χαράλαμπος, ο κληρικός που μας απάντησε επιβεβαίωσε την γενναία ομολογιακή πράξη της διακοπής μνημόνευσης του Επισκόπου του, καθώς επίσης και την παραίτηση του από την εφημεριακή του θέση.


Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να έχουμε στη διάθεσή μας κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση ή τηλέφωνο επικοινωνίας με τον π. Χαράλαμπο. Το ρεπορτάζ όμως δε σταματά ποτέ. Η Ιεροκανονική Αποτείχιση από την αίρεση, που κάνει κάποιους Αρχιερείς να ανατριχιάζουν, ωριμάζει και γίνεται ποτάμι ομολογίας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την δήλωση Αποτείχισης του π. Χαράλαμπου Τσάντου, με τις ευχές και τις προσευχές όλων μας.

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

(Ας τον στηρίξουμε όλοι με τις προσευχές και την έμπρακτη αγάπη μας)

Προς τον
Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην
Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλον

Σεβασμιώτατε,

Με την παρούσα επιστολή μου δηλώνω ότι για λόγους Πίστεως και ιερατικής μου συνειδήσεως παραιτούμαι και αποχωρώ από την ως τώρα εκκλησιαστική διακονία μου ως εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Εκάλης της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Είναι πλέον προφανές ότι και Εσείς δυστυχώς, συμφωνείτε και κηρύσσετε «γυμνή τη κεφαλή», δηλ. απροκάλυπτα, την Παναίρεση του Οικουμενισμού και συνεργείτε στην επιβολή του εμβολιαστικού χαράγματος, δέχεστε την κοινωνία με Σχισματικές και Ουνιτικές «Εκκλησίες» (όπως των Ουκρανών), αποδέχεσθε τις αποφάσεις της ληστρικής Συνόδου του Κολυμπαρίου της Κρήτης το 2016, εκεί όπου για πρώτη φορά συνοδικά αναγνωρίστηκαν όλες οι Αιρέσεις ως Εκκλησίες και οδοί σωτηρίας!!! προσβάλλοντας απευθείας το Σύμβολο της Πίστεως και τα ιερά μας δόγματα.

Όλα αυτά ενεργούνται κατά συνεχή παράβαση των αποφάσεων των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, τις οποίες και τα δύο τελευταία χρόνια έχουν καταπατηθεί τόσο βάναυσα με το κλείσιμο των Ναών πέρυσι και την πρωτοφανή – αντικανονική αλλαγή της ακολουθίας του Πάσχα μαζί με τους Εβραίους φέτος.

Προσωπικά, προτιμώ να συνταχθώ με τις διδαχές και το παράδειγμα των Αγίων Πατέρων, που τόσο σθεναρά αγωνίστηκαν και θυσίασαν τα πάντα για να κρατήσουν αμόλυντη την Πίστη.

Παραμένουμε ταπεινά και ευσεβώς στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, δηλ. την Ορθόδοξη.

Όλοι γνωρίζουν το γνήσιο εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα που επί τόσα έτη δείξαμε κατά την επιτέλεση της ιερής μας διακονίας. Ας σεβαστούν όμως και τον δίκαιο έλεγχο περί Πίστεως σε όσα φρικτά επιτελούνται στο μυστικό σώμα του Χριστού μας.

Δεν μπορούμε Σεβασμιώτατε, να μένουμε άλλο απαθείς, συμμετέχοντας έστω με μια απλή γραπτή ή προφορική διαφωνία σε μια τέτοια προδοσία ολκής!

Έφτασε πια και για μας ο οδυνηρός, μα αγιώτατος καιρός της θυσιαστικής ομολογίας, να προτιμήσουμε πεπαρρησιασμένα και πρακτικά δια της ιεροκανονικής διακοπής του μνημοσύνου σας το «πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον ή ανθρώποις».

30 Σεπτεμβρίου 2021
Ο ελάχιστος εν πρεσβυτέροις π. Χαράλαμπος Τσάντος.
 

1 σχόλιο:

  1. Ο π.ευφροσυνος σαββαιτης έγραψε την ομολογία του π.Χαραλάμπους.Την ανέβασε και το ιστολόγιο της κατάνυξης,την ονόμασε τέλεια ομολογία,και μόλις πληροφορήθηκαν πως την έγραψε ο π.ευφροσυνος σαββαιτης,την κατέβασαν γιατί τον καταδιώκουν συνεχώς!! Καταλάβατε λοιπόν ότι δεν υπηρετεί την αλήθεια το ιστολόγιο της κατάνυξης που ηγείται ο π Σεραφείμ Ζήσης.επεσαν κι αυτοί οι " εκλεκτοί", ρεζίλι έγιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φροντιστήριο εκμαυλισμού παιδιών– Μια φασιστική επιβολή της «διαφορετικότητας» με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους

"Η Νίκη Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα σκευάσματα του Μπουρλά και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γ...