Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ

 ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ                                              Φλώρινα 25-03-2021


Από τότε που κάποιοι άλλαξαν το παληό λεβέντικο βήμα των Ευζώνων, με αργές κουρασμένες κινήσεις, τους ανάγκασαν να μοιάζουν σαν επιδειξίες των αποκρύφων τους. Λές και θέλανε να ξεφτιλίσουν το "σεϊτάν ασκέρι" (542 Ευζωνικό Τάγμα του Πλαστήρα).

Οι τσολιάδες σήμερα βαδίζουν σαν ανάπηροι ή χτυπάνε το ίδιο τσαρούχι πάλι και πάλι (σαν για να φύγει το πετραδάκι που τους ενοχλεί) και δεν γνωρίζω να βρέθηκε κανείς στο στράτευμα να καταγγείλει αυτό το δημόσιο ΑΙΣΧΟΣ !

Είναι τόσο προκλητικά απαράδεκτο, ώστε βρήκαν τον μπελά τους και οι ταλαίπωροι οι μαέστροι των στρατιωτικών μουσικών, επειδή αναγκάζονται να παραχαράσσουν τα μουσικά κείμενα των καθιερωμένων εμβατηρίων για τους ευζώνους, όταν παιανίζουν στις παρελάσεις, αλλάζοντας τον αυθεντικό εμβατηριακό ρυθμό, σε Funeral March, για να πειθαρχούν τους επιβαλλομένους ραθύμους βηματισμούς των ευζώνων. Ευτυχώς που δεν ακούγονται και τα λόγια του Εμβατηρίου :

Εγώ είμ΄ Εγώ,

΄υζωνάκ(ι) ΓΟΡΓΟ,

που ζώ στον κόσμο ξακουσμένο,

ποιός ντιστεγκές,

ποιός κουραμπιές,

μπορεί να βγει μπροστά σε ΄μένα...

Άχ Ευζωνάκι μου ΓΟΡΓΟ ! Ο κομπλεξικός "κουραμπιές" δεν τολμάει να βγεί μπροστά στη λεβεντιά σου και, όπως κάθε ανασφαλής “εκσυγχρονιστής”, κατάφερε στα κρυφά να σε "κουρδίσει" στο ράθυμο ρυθμό του για να μη φαίνεται η λεβεντιά σου. Θέλει να ξεχνά, ότι το Γοργόν και χάριν έχει.

Οι ωραιοποιήσεις με δήθεν συμβολισμούς "για να ακούνε οι νεκροί το τσαρούχι που χτυπάει" δεν μπορούν να κρύψουν την μεταπολιτευτική προσπάθεια υποβαθμίσεως του ανδροπρεπούς και ρωμαλέου συμβολισμού, που ακτινοβολούσαν οι παληές γοργές κινήσεις των ευζώνων. Τότε που άκουγαν και οι ζωντανοί και ανατρίχιαζαν !

Τις κινήσεις αυτές μόνο σε καλά εκπαιδευμένες διμοιρίες επιδείξεων μπορούσες να θαυμάσεις. Εκεί να δεις πώς άκουγαν οι νεκροί τον βρόντο από το διπλοπάτημα του τσαρουχιού και από τον υποκόπανο του Μ1 !!

Φαίνεται, ότι και εδώ επιβάλλεται (από ποιόν;) οι κινήσεις των Ευζώνων από ανδροπρεπείς Γαλανόλευκες να γίνουν πένθιμες ή και κάπως ..... Πολύχρωμες.

Όποιος αμφιβάλλει, μπορεί να συγκρίνει αυτό το χάλι με οποιοδήποτε αντίστοιχο άγημα αποδόσεως τιμών σε όλο τον κόσμο, είτε Ουσάρους, είτε Ρώσους, είτε Κινέζους, είτε Αμερικάνους, είτε Γερμανούς, είτε... , και θα διαπιστώσει, ότι μετά βίας μπορεί να αντισταθεί στην κοινή λογική, βάσει της οποίας αναγκάζεται να διερωτηθεί: Εεε ! δεν μπορεί ! Τόσο πολύ, λοιπόν, τους έχει φταίξει ειδικά ο Έλληνας Τσολιάς και θέλουν να τον ρεζιλεύουν ; !!!

Στο κάτω-κάτω είναι και θέμα στοιχειώδους αισθητικής. Αλλά τι λέω; Εδώ πρέπει να αφανιστεί ακόμη και η έννοια της κλασσικής ομορφιάς παντού, αφού τα πάντα πρέπει να εκσυγχρονισθούν. Έστω και από ατάλαντους. Στην κλασσική λεβεντιά του τσολιά θα σταματούσαν ;

Άλλωστε ελλοχεύει και ο κίνδυνος να παραδειγματιστούν οι πιτσιρικάδες και να θέλουν να γίνουν Λεβέντες. Είμαστε για τέτοιους ρατσισμούς τώρα;;

Αυτός είναι ο καημός μου. Δεν γνωρίζω ποιος τα καθιέρωσε και δεν ψάχνω απάντησι. Άς όψεται…

Ε. ΓΡΑΤΣΙΑΣ - Γεωπόνος, Έφεδρος Υπλγός ΠΖ – 70Α (93) ΕΣΣΟ

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια γι'αυτό τό υπέροχο άρθρο ενός ακόμη αληθινού Έλληνα,πού μπορεί καίβλέπει πίσω από τά γεγονότα,άλλωστε αισθάνομαι κι εγώ τά ίδια μ'αυτόν ,ότι με τίποτε δέν θά θέλαμε κι οί δυό μας νά βρισκόμασταν στήν θέση τών καημένων τών ευζώνων μας,νά μάς χρωματίζουν,δηλαδή, μαζί μέ τήν βουλή καί τό όζον περιεχόμενό της,πλήν ολίγων ,τά χρώματα τών...δικαιωματιστών ΛΟΑΤΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φροντιστήριο εκμαυλισμού παιδιών– Μια φασιστική επιβολή της «διαφορετικότητας» με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους

"Η Νίκη Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα σκευάσματα του Μπουρλά και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γ...