Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Χάος στην Άγκυρα για τους 10 πρέσβεις - Το τουρκικό ΥΠΕΞ προσπαθεί να «τα μαζέψει» και ο Σοϊλού ρίχνει «λάδι στη φωτιά»

Σοϊλού κατά ΗΠΑ και Ευρώπης: "Η Αμερική πίσω από το πραξικόπημα στην  Τουρκία το 2016" | kontranews.gr


Σοϊλού: "Ας έρθουν όλοι εναντίον μας, δεν φοβόμαστε"

“Ας έρθουν όλες μαζί εναντίον της Τουρκίας” δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σ. Σοϊλού σχετικά με τις 10 χώρες, για τους πρέσβεις των οποίων έδωσε εντολή ο Τ. Ερντογάν να κηρυχθούν ως persona non grata για τη δήλωση συμπαράστασης προς τον προφυλακιστέο Τούρκο ακτιβιστή, Οσμάν Καβάλα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού τόνισε πως “σύντομα θα δείτε ο λόγος της Τουρκίας να μετρά σε όλον τον κόσμο. Δεν φοβόμαστε. Εμείς μόλις τώρα ξεκινήσαμε”.

«Πώς θα σταματήσετε να υποστηρίζετε την τρομοκρατία, όταν οι ίδιοι την τροφοδοτούν; Η Γαλλία δίνει, η Αμερική δίνει, οι ευρωπαϊκές χώρες δίνουν, στέλνουν χιλιάδες είδη όπλων, προσπαθούν να γονατίσουν την Τουρκία. Προσπαθούν να μας ποδηγετήσουν με 10 πρεσβευτές», σημείωσε ο Σοϊλού.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν να ανεχτούν τη θέση της Τουρκίας, να δυναμώνει, να γίνεται πλουσιότερη, να ξεπερνά τον εαυτό της, να προσπαθεί να εφαρμόζει τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, να δείχνει έλεος και συμπόνια, παρά την αναταραχή που προσπαθούν να προκαλέσουν οι γύρω της στην περιοχή. Ας έρθουν όλοι μαζί. Δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν την πορεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του ΑΚP, της Λαϊκής Συμμαχίας και της Τουρκίας».

Την ίδια ώρα η τουρκική εφημερίδα “Τζουμχουριέτ” αναφέρει πως το τουρκικό ΥΠΕΞ εξετάζει πως θα χειριστεί προσεκτικά το θέμα.

Η σχετική εντολή Ερντογάν δεν έχει εκτελεστεί ακόμη με την αντιπροεδρία της Τουρκίας να επισημαίνει πως δεν είναι σίγουρο ότι όντως θα εκτελεστεί, παραπέμποντας σε περαιτέρω συζήτηση του θέματος.
Πτώση δίχως τέλος για την τουρκική λίρα

Σε νέο χαμηλό, στις 9,85 λίρες έναντι του δολαρίου, διαμορφώνεται το τουρκικό νόμισμα, μετά από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν το Σαββατοκύριακο ότι ζήτησε την απέλαση των πρεσβευτών των ΗΠΑ και εννέα άλλων δυτικών χωρών.

Το τουρκικό νόμισμα συνεχίζει την πτωτική του πορεία από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η τουρκική κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια κατά 200 μονάδες βάσης παρά την άνοδο του πληθωρισμού, σε μια κίνηση-σοκ που κρίθηκε ως απερίσκεπτη από τους οικονομολόγους και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η λίρα διαμορφώθηκε στις 9,85 έναντι του δολαρίου, ενώ συνολικά από την αρχή του έτους έχει χάσει σχεδόν το 25% της αξίας της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φροντιστήριο εκμαυλισμού παιδιών– Μια φασιστική επιβολή της «διαφορετικότητας» με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους

"Η Νίκη Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα σκευάσματα του Μπουρλά και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γ...