Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Όποιος εντοπίσει κάπου την αποκατάσταση της αλήθειας, κερδίζει!!!


Διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει το ζήτημα της παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ σχετικά με τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων καθώς, μετά από το βίντεο που εμφανίστηκε προχθές σε δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών ΣΚΑΪ, Alpha και Star, το οποίο προκάλεσε την οργή των κατοίκων του νησιού οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως ανεύθυνοι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε παλιότερες εικόνες αγιασμού ως φετινές, όπως καταγγέλλει η Μητρόπολη Αιτωλίας με ανακοίνωσή της την οποία παραθέτουμε παρακάτω προς ενημέρωσή σας. Σύμφωνα με την Μητρόπολη, στο φύλλο της εφημερίδας με ημερομηνία 07.01.2021, “παρατίθεται φωτογραφία από Τελετή Καταδύσεως Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Αχελώο και ιδιαίτερα στην τεχνητή λίμνη του Στράτου Αιτωλοακαρνανίας”, η οποία συνοδεύεται μάλιστα από επικριτικά σχόλια για την μη χρήση μάσκας από τους παρευρισκόμενους . 

Το ερώτημα που αβίαστα τίθεται είναι πώς είναι δυνατόν και τα τρία μεγάλα κανάλια να παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο βίντεο; Ποια ήταν αυτή η κοινή πηγή η οποία χρησιμοποίησε μεθόδους Γκαίμπελς; Ενώ η τελετή η οποία ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε ποτέ κατά τη φετινή χρονιά, συνοδευόταν από λεζάντα, με το ειρωνικό σχόλιο «σε αγιασμένο… συνωστισμό», και ότι «Όποιος εντοπίσει κάποιον να φοράει μάσκα κερδίζει!». 

1) Όταν μιλούν για "συνωστισμό" πώς ακριβώς τον ορίζουν; Ποιος και πώς αποφασίζει τι είναι "συνωστισμός" και τι δεν είναι; 

2) Προς τι η εμμονή για χρήση της μάσκας; Όταν: 

α) δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να δείχνει ότι προσφέρει κάτι, ειδικά σε ανοικτούς χώρους 

β) Πολλοί ειδικοί (Μαρτσάκης, Φαρσαλινός κλπ) θεωρούν την χρήση της σε ανοικτό χώρο κατά λέξη ΗΛΙΘΙΑ 

γ) Είναι βλαπτική για την αναπνοή μας, αλλά και για την διαπροσωπική επαφή μας και την αξιοπρέπειά μας. 

Αναζητούμε μία απάντηση στα ερωτήματα αυτά… 

Παράλληλα απαιτούμε την άμεση Παρέμβαση του ΕΣΡ ώστε να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση των πολιτών και να εκλείψουν φαινόμενα μονοφωνικής ενημέρωσης» και ΝΑ ΛΗΦΘΕΊ κάθε αναγκαίο μέτρο, όπως να απευθύνει οδηγίες, συστάσεις, υποδείξεις, και να προβεί στους επιβεβλημένους ελέγχους για την εκ μέρους τους τήρηση της νομοθεσίας και να επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και μέτρα».




ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Η Ιερά Μητρόπολη διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία αφορά την φετινή εορτή των Θεοφανείων, και καλεί τους υπευθύνους να πράξουν τα απαραίτητα για την αποκατάσταση της αληθείας και την περιφρούρηση της αντικειμενικής ενημέρωσης των Ελλήνων. Επισημαίνεται ότι η φωτογραφία απεικονίζει τελετή περελθόντος έτους, όπως με άνεση μπορούν να βεβαιώσουν τα πρόσωπα που εικονίζονται.

Με το παρόν Δελτίο Τύπου ενημερώνουμε τα πιστά μέλη της Εκκλησίας για την ακρίβεια των γεγονότων, αφού είναι ολοφάνερο ότι συγκεκριμένα κέντρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να οδηγήσουν τους πολίτες σε ρήξη, θέλοντας να φέρουν την Εκκλησία απέναντι στην Κοινωνία.

Είναι πλέον πασιφανής η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος για την Εκκλησία με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων, από μερίδα των Μ.Μ.Ε., χρησιμοποιώντας αρχειακές φωτογραφίες και βίντεο. Αντίστοιχο ρεπορτάζ που προβλήθηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας παρουσίασε εικόνες (Video) του 2015 από τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Νάξο ως φετινές(!!!), αναγκάζοντας την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας να ζητήσει την αποκατάσταση της αλήθειας.

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία ανταποκρίθηκε θετικά και με σεβασμό, από την πρώτη στιγμή, στην επιβολή των μέτρων για τη δημόσια υγεία. Για να έλθουμε τώρα κι εμείς να τονίσουμε με τη σειρά μας: Όποιος εντοπίσει κάπου την αποκατάσταση της αλήθειας, κερδίζει!!!

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ








ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΚΑΙ Alpha και Star






https://youtu.be/6p5DFwPtNRU




Πηγή φωτογραφικού υλικο: https://orthodoxia.info/κου:https://orthodoxia.info/













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φροντιστήριο εκμαυλισμού παιδιών– Μια φασιστική επιβολή της «διαφορετικότητας» με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους

"Η Νίκη Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα σκευάσματα του Μπουρλά και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γ...