Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Εκοιμήθη ο π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης



Ο π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης θα λειτουργεί και θα ψάλλει πλέον στο ουράνιο θυσιαστήριο. Ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Ιερομόναχος Φιλόθεος, έφυγε χθες, 30 Οκτωβρίου 2021, για την όντως ζωή, όπου θα συναντηθεί με τον Γερόντα του, Γρηγόριο.



Ο †Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης (κατά κόσμον Γεώργιος Στυλιανού Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και καταγόταν από τις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας. Ο πατέρας του, Στυλιανός Παπαδόπουλος (μετέπειτα Γεράσιμος μοναχός), ήταν ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής σχολής Αθηνών. Ο π. Φιλόθεος ήταν πτυχιούχος της ίδιας σχολής. Άριστος γνώστης της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής μουσικής. Το 1985 εκάρη μοναχός στην Ι. Μ. Δοχειαρίου όπου και εγκαταβίωνε μέχρι την κοίμησή του (31/10/2021). Καλλίφωνος, καλλικέλαδος και ηδύς, ήταν ο πρωτοψάλτης της ιεράς μονής.

Αιωνία η μνήμη του!

Μακαριστοί Γέροντες Δοχειαρίτες, Γρηγόριε, Απολλώ και Φιλόθεε, πρεσβεύετε υπέρ ημών στον Κύριο! Την Ευχή σας! Αιωνία η μνήμη σας! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φροντιστήριο εκμαυλισμού παιδιών– Μια φασιστική επιβολή της «διαφορετικότητας» με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους

"Η Νίκη Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα σκευάσματα του Μπουρλά και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γ...