Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ερευνα έδειξε ότι εκείνοι που αρνούνται το εμβόλιο για τον Covid-19, έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τους υπέρμαχους



Εκείνους που είναι διστακτικοί απέναντι στους εμβολιασμούς κατά του covid, έσπευσαν ορισμένοι να τους χαρακτηρίσουν αμόρφωτους, παράλογους και τρελαμένους. Και φυσικά, πρώτος και καλύτερος ο γραφικότερος των υπέρμαχων, Βασιλακόπουλος!

Αυτό το αφήγημα περί «αμόρφωτων αρνητών», έρχεται να γκρεμίσει σχετική έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι εκείνοι που εμφανίζονται πιο διστακτικοί απέναντι στο ενδεχόμενο εμβολιασμού, έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από εκείνους που έχουν πειστεί να τον πραγματοποιήσουν.

Η έρευνα αυτή διεξήχθη κατά το διάστημα από 6 Ιανουαρίου του 2021 έως την 31η Μαΐου 2021. Στη διαδικτυακή αυτή έρευνα, συμμετείχαν με τη συγκατάθεσή τους 5.121.436 ενήλικες, από διάφορες κοινωνικές τάξεις και από διαφορετικά μορφωτικά επίπεδα.

Την έρευνα διεξήγαγαν:

Η Wendy C King , PhD Αναπληρωτής Καθηγήτρια (Τμήμα Επιδημιολογίας, Graduate School of Public Health University of Pittsburgh , Pittsburgh, PA), ο Max Rubinstein , MPP, PhD Φοιτητής (Heinz College and Department of Statistics & Data Science, Carnegie Mellon University , Pittsburgh, PA), ο Alex Reinhart, PhD Επίκουρος Καθηγητής Διδασκαλίας (Τμήμα Στατιστικής & Επιστήμης Δεδομένων, Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon , Pittsburgh, PA), και ο Robin J. Mejia , MPH, PhD (Τμήμα Στατιστικής & Επιστήμης Δεδομένων, Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon , Pittsburgh, PA), Ειδική Σχολή.

Αυτό που διεπίστωσε η εν λόγω έρευνα, όσον αφορά τα επίπεδα εκπαίδευσης, ήταν ότι τα άτομα με γυμνασιακή εκπαίδευση ή λιγότερο είχαν τη μεγαλύτερη μείωση δισταγμού κατά των εμβολίων κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης, ενώ η διστακτικότητα διατηρήθηκε σταθερή μεταξύ εκείνων με διδακτορικό, που ήταν η πιο διστακτική ομάδα μέχρι τον Μάιο.




Τα άτομα με μεταπτυχιακό δίπλωμα είχαν τη μικρότερη διστακτικότητα και την μεγαλύτερη διστακτικότητα την είχαν εκείνη που είχαν διδακτορικό, όπως αναφέρει και το anazitiseis.gr το οποίο αναφέρθηκε στις 14 Αυγούστου στη συγκεκριμένη έρευνα.

Εάν γινόταν και μία έρευνα με βάση το πώς προτιμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους, τότε πιστεύω ότι εκείνο που θα διαπιστώναμε είναι το εξής:
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πείθονται να εμβολιαστούν, είναι εκείνο που περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στην τηλεόραση. Από αυτούς, η πλειοψηφία παρακολουθεί «reality shows» και χαμηλού επιπέδου εκπομπές (πρωινάδικα, μεσημεριανές κοκ)
Ενα επίσης μεγάλο ποσοστό εκείνων που πείθονται, παρακολουθεί ειδήσεις στην τηλεόραση, ενώ στις νεαρότερες ηλικίες, θα βρούμε άτομα που ξοδεύουν το χρόνο τους στα κοινωνικά δίκτυα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που είναι διστακτικοί, προτιμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους διαβάζοντας κάποιο ποιοτικό βιβλίο.
Ενα μεγάλο ποσοστό των διστακτικών, θα βλέπαμε ότι προτιμάει να παρακολουθεί σφαιρικά τις ειδήσεις μέσω διαδικτύου και ξοδεύει ελάχιστο ως μηδενικό χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτά μεν μπορεί να μην αποτελούν επίσημη έρευνα, αποτελούν όμως προϊόν συμπερασμάτων που έχω συζητήσει με φίλους, γνωστούς και συναδέλφους.

Η τηλεόραση, προσφέρει σκουπίδια χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, προκαλώντας αμόρφωτους και απαίδευτους παίχτες «reality» και ταινίες πολύ χαμηλού επιπέδου. Είναι λογικό να συγκεντρώνει ένα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο θεατών, οι οποίοι είναι εύκολο να πειστούν από τα ινδάλματα που προβάλλουν ως επιτυχία το έπαθλο ενός «reality» ή από τους παρουσιαστές – ινδάλματα των τηλεσκουπιδιών. Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο σε προηγούμενες έρευνες ότι οι φανατικοί της τηλεόρασης έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης και χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο από εκείνους που την αποφεύγουν ή απλώς προτιμούν να δουν κάποιο ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ ή μία ενδιαφέρουσα ταινία.

Οι διστακτικοί λοιπόν, έναντι του εμβολίου για τον covid, αποδεδειγμένα έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τους ζηλωτές του. Συνεπώς, καλά θα κάνουν τα τηλεπαπαγαλάκια να προσέχουν τι λένε και πώς το λένε…

Ολα τα στοιχεία της έρευνας είναι στη διάθεσή μας. Δεν μπορούμε όμως να τα προβάλλουμε για τους γνωστούς λόγους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φροντιστήριο εκμαυλισμού παιδιών– Μια φασιστική επιβολή της «διαφορετικότητας» με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους

"Η Νίκη Κεραμέως ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει τα σκευάσματα του Μπουρλά και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα γ...